Předseda hodnotí sezonu 2021

Muzi HUK 2021

Další rok utekl jako voda a opět je mou povinností vás seznámit s aktivitami Tělovýchovné jednoty HUK.

Každoroční tradice, pokerový turnaj, byl již druhý rok poznamenán omezeními a uskutečnil se jen 2x, zbylé plánované turnaje nemohly proběhnout, proto ani nebylo vyhlášeno celkové umístění. I přesto patří dík Petru Mikovi za poskytnutí prostor, Lukáši Štěpaníkovi za organizaci a všem účastníkům za skvělou atmosféru.

Omezení dále neumožnilo postavit hokejové mantinely, jak se tomu dělo předešlé roky.

Pandemie koronaviru taky poznamenala fotbalové soutěže a to tak, že jarní část soutěže mužů i mládeže byla zrušena. V rámci možností probíhaly jen tréninky. V letních měsících probíhala příprava mládeže i dospělých standardním způsobem a mládežnická družstva se zúčastnila třídenního soustředění v Horním Němčí.
Podzimní soutěže se rozběhly a podařilo se je dokončit bez omezení. Mužům IV.B třídy, v tabulce patří průběžné 3. místo. Soutěž starší přípravky, starších žáků, kteří hrají u nás, a mladších žáků, kteří hrají v Biskupicích ve sdruženém startu, byla též úspěšně odehrána, Starší žáci se po podzimu nachází na posledním místě, je nutno ale podotknout, že se museli adaptovat na velkou změnu z malé hrací plochy na hrací plochu celého hřiště. Mladší žáci jsou po podzimu na sedmém místě, přípravky jsou bez hodnocení a umístění.

Tréninky žáků a přípravky probíhají společně pod vedením Miroslava Novosada, Radima Šuranského, Zdeňka Juráka a Františka Žmolíka. Všem jim patří velký dík za nelehkou práci s malými dětmi a oni sami děkují za pomoc, která je jim poskytována ze strany tatínků dětí, které u nás sportují. Tréninky probíhají dvakrát týdně. Doprava na zápasy se
uskutečňuje především za pomoci rodičů našich mladých fotbalistů, za což rodičům děkujeme. Poděkování patří taktéž všem, kteří nějakým způsobem podali pomocnou ruku při zajišťování fungování právě těchto družstev starších, mladších žáků a přípravky.

Také se nám podařilo pro uplynulý rok 2021 získat finanční dotace z Národní sportovní agentury a ze Zlínského kraje, díky nimž jsme mohli zkvalitnit tréninkové i hrací pomůcky pro mládež, zajistit mládeži soustředění, nové dresy, soupravy, míče, tréninkové branky a mnoho dalších „drobností“. Snad se tak i díky nim bude mladým hráčům u nás líbit.

Díky podpoře z obcí Hřivínův Újezd a Kaňovice se v letošním roce, nakoupily nejmenším děten teplákové soupravy, mužům nové dresy, podařilo se dodělat další věci k zavlažovacímu zařízení, bez kterého poslední roky travnatá plocha hřiště trpěla. Dále byly prodlouženy nosné sloupy k záchytným sítím, aby pokryly větší výšku a více ochránili budovu a parkující auta. Velkou zásluhu na tom mají členové TJ, kteří pod vedením Zdeňka Juráka, Lukáše Štěpaníka a Martina Moudříka organizovali a uskutečnili brigády, na nichž odvedli velký kus práce a všem jim patří velký dík.

Obec Hřivínův Újezd zrealizovala projekt na multifunkční hřiště, které bylo na podzim v roce 2021 dokončeno a je plně k dispozici jak hráčům TJ, tak veřejnosti.

Na konci roku 2020 s TJ ukončila spolupráci firma Pento s.r.o a v polovině roku 2021 se nám podařilo vyjednat sponzorskou smlouvu s firmou Sollau s.r.o, zatím na dobu určitou jeden rok.

Fotbalisty prvního mužstva TJ HUK nadále trénuje Miroslav Novosad, kterému se podařilo stabilizovat kádr, projevilo se to i na výsledcích a po dlouhých letech jsme schopni konkurovat prvním týmům.

Hlavním společným cílem pro jaro 2022 je udržet naše mladé hráče při chuti k fotbalu, i přes všechna vládní nařízení a omezení, aby i nadále bylo možné zachovat týmy přípravky i žáků a udržet trenéry, kteří to nemají časově jednoduché. S „A“ mužstvem se pak pokusíme ještě o lepší výkony i výsledky, abychom mohli atakovat nejvyšší příčky tabulky IV.B třídy.

Závěrem přeji jménem TJ HUK všem spoluobčanům hodně zdraví a mnoho pracovních i osobních úspěchů v celém roce 2022, a hlavně aby skončila pandemie, která nás všechny poznamenala a různě omezila. Dále chci poděkovat všem přátelům a sponzorům TJ HUK, hlavně obcím Hřivínův Újezd a Kaňovice a firmě Sollau s.r.o, za jejich podporu v uplynulém roce 2021. Spolu s celým oddílem TJ HUK se těšíme i na budoucí spolupráci v roce 2022.

Karel Buršík, předseda TJ HUK

Doporučené články